100 órás brókerképzés a győztesek jutalma

Tőzsdejáték középiskolásoknak – a BIB támogatásával. A népszerű tőzsdejáték versenysorozatban befektetési témájú tesztfeladatokat oldottak meg a középiskolás diákok, és a világ 20 tőzsdéjén virtuális részesei voltak egy közel három hónapos online tőzsdejátéknak is.

A legjobb csapatok kerültek a budapesti döntőbe, ahol pénzügyi szakemberek előtt kellett bizonyságot tenni tudásukról. A döntőt végül a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium Részvényhuszárok csapata nyerte, tagjai: Konyári Nándor, Székely Mihály és Vojcskó Dániel.

A Budapest Insitute of Banking a szakmai fődíjat, azaz egy 100 órás brókerképző kurzust ajánlott fel. Ahogy Fábián Gergely, a BIB vezérigazgatója megfogalmazta: Nemrég közgazdasági Nobel-díjat ért a válasz arra a kérdésre, hogy mennyi az oktatás, mint befektetés hozama? Kiderült, nagyjából annyi, mint a többi húzóiparágé. Bár a KEBA és a Tőzsde közös kezdeményezése csak egy játékos megmérettetés volt, biztos vagyok benne, hogy a hozama, azaz a megszerzett ismeretek, a tudás hasznos segítőtárs lesz minden résztvevő fiatal felnőtt életében is.

A szervezők (KEBA, Erste, BÉT, BIB, a KELER és számos brókercég) abban is bíznak, hogy a fiatalok által elsajátított ismeretek a diákok közvetítésével szép lassan átszivárog a szülők, nagyszülők világába, segítve az egész társadalom pénzügyi tudatosságát.