Világszínvonalú ingatlanpiaci executive képzés indul magyar közreműködéssel

Az ESCP Business School a Budapest Institute of Banking együttműködésével egy egyedülálló, 6 hónapos képzést indít útjára 2023 januárjától, az Executive Program in Real Estate & ESG programot.

Az ESCP Business School a világ első üzleti iskolája, melyet 1819-ben alapítottak és amely jelenleg is az egyik legjobb és legismertebb üzleti iskola. Az iskola rendre a legjobb 10 üzleti iskola között szerepel globálisan a Financial Times alapján. 6 európai nagyvárosban található központja (Párizs, Madrid, London, Berlin, Torinó és Varsó), melyek közül Madridban található az ingatlanpiaci intézet.

A Budapest Institute of Banking (BIB) idén ünnepli ötödik születésnapját, a küldetése pedig, hogy versenyképes tudást nyújtson a hazai gazdasági szakemberek számára, hogy boldogulni tudjanak olyan kihívások közepette, amit a technológia fejlődés, valamint a gazdasági és szabályozási környezet változása okoz. Az intézmény számára a kezdetektől kiemelten fontos téma a fenntarthatósághoz kapcsolódó képzések nyújtása.

A kidolgozott program hiánypótló Európában; míg az Egyesült Államokban 65 executive képzés közül válaszhatnak az érdeklődök ingatlanpiaci témában, addig Európában csupán néhány közül. A program különlegességét tovább növeli, hogy a technológiai fejlődés (proptech, okos városok) és az ESG (“Environmental, Social and Governance”) témák is jelentős hangsúlyt kapnak a képzésben, hiszen ezen témák az ingatlanpiacra is berobbantak, miközben a tudást tekintve még van tér a fejlődésre.

A gyakorlatorientált képzés kétharmadban online, egyharmadban pedig, 4 európai fővárosban (London, Párizs, Madrid és Budapest) kerül megtartásra, ahol az oktatás mellett a helyi ingatlanpiaccal is megismerkedhetnek a résztvevők, valamint networking eseményen is részt vehetnek minden városban. A képzést elsősorban az ingatlanpiacon több mint öt éves tapasztalattal rendelkező szakembereknek ajánljuk.

„Immáron negyedik éve tartjuk meg Budapesten az ESCP-vel közös nemzetközi nyári egyetemünket Ingatlanfinanszírozás és befektetések témában, aminek a sikerén felbuzdulva döntöttünk az együttműködés mélyítésében. A most induló képzés a magyar piac számára versenyképes továbbképzési lehetőséget kínál, emellett hazánk versenyképességét önmagában is javítja, hogy egy ilyen képzés egyik helyszíne leszünk.” – nyilatkozta Fábián Gergely a BIB vezérigazgatója.

Jaime Luque, az ESCP Ingatlanpiaci Intézetének vezetője szerint: „Ez a program azért született, hogy vezető nemzetközi referenciává váljon. Egyesíti a felsőfokú oktatást a vezetők számára az ingatlanpiac területén az új ESG-trendek innovatív megközelítésével az ágazatban. A négy európai nagyvárosba tett kirándulások pedig megkönnyítik az európai piac jobb megértését, illetve a résztvevők számára értékes szakmai kapcsolatépítési lehetőséggel szolgálnak.”

 

A programról bővebb információ a BIB honlapján érhető el:

https://www.bib-edu.hu/kurzusok/4039?categoryId=o-9