Singapore Fintech Festival 2022

Lezajlott a Singapore Fintech Festival (SFF), amely 2022-ben hetedik alkalommal került megrendezésre.

A háromnapos csúcstalálkozón a Magyar Nemzeti Bank saját standdal vett részt, társkiállítóként pedig a Budapest Institute of Banking is képviseltette magát, mint a hazai pénzügyi képzési szektor egyik éllovasa.

 

A Singapore Fintech Festival a világ egyik legjelentősebb fintech konferenciája és kiállítása. Az esemény fő témája idén a „Rugalmas üzleti modellek kialakítása a volatilitás és a változás közepette”. A konferencia kimagasló tartalmú beszédek és motivációs beszélgetések számára biztosított teret, a kerekasztal beszélgetések célja pedig a pénzügyi szektor résztvevői közötti párbeszéd előmozdítása és a legújabb FinTech innovációk, mint például a digitális pénzügyi eszközök fejlődése, a fizetési rendszerek megújítása vagy a digitális jegybankpénz bemutatása volt.

 

A BIB részéről a rendezvényen többek között bemutatásra került az idén kiváló értékeléseket kapott Payments in Digital Finance képzés. A CFTE-vel közösen létrehozott forradalmian új digitális pénzügyi kurzus, amelynek révén a pénzügyi szakemberek átfogó és innovatív ismeretekhez juthatnak a fizetési mechanizmusok témakörében. A kurzus az IBF Szingapúr által is akkreditálásra került, amely kiváló lehetőséget nyújt a szingapúri állampolgároknak és állandó lakosoknak, át- és továbbképezzék magukat.