Idén is támogattuk a CFA verseny győzteseit

A CFA Institute Investment Research Challenge versenyt, a CFA programot is szervező amerikai CFA Institute jegyzi. A globális versenyt először helyi szinten önkéntes alapon a CFA-egyesületek bonyolítják le, a 10. budapesti fordulón Magyarország öt egyetemének hat csapata vett részt. Szoros versenyben végül a Budapesti Corvinus Egyetem csapata nyert, így áprilisban Zürichben ők mérkőzhetnek meg az EMEA-régió győzteseivel, s a regionális döntő nyertese juthat majd a globális döntőbe, amit New Yorkban tartanak. Idén világszerte több mint 1100 egyetem nevezett a versenybe. A Budapest Institute of Banking támogatásával is lezajlott budapesti fordulót a CFA Society Hungary szervezte.

A versenyen az egyetemi hallgatóknak egy tőzsdén jegyzett vállalatot kellett vizsgálniuk, majd az elemzéseket szakmai zsűri előtt elő is kellett adniuk. Az idei versenytéma a pár éve Budapestre bevezetett Duna House Group volt. A diákoknak lehetőségük volt betekinteni a tőzsdei részvényelemző munkába, elleshették a szakma fortélyait, megismerkedhetnek az elemzett cég vezetőivel, kérdéseket tehettek fel nekik és az iparági elemzőknek.

A Chartered Financial Analyst (CFA) diploma

A Chartered Financial Analyst (CFA) diploma a befektetéselemzői területen nemzetközileg akkreditált diplomaprogram. A CFA oklevél az Egyesült Államokból indult még az 1960-as években, majd az angolszász területek után a világ többi részén is elterjedt, így az európai és ázsiai pénzügyi központokban is ezt a diplomát tartják irányadónak. A CFA Institute tagjai több mint 150 ezren vannak és rendelkeznek CFA diplomával 154 országban. A képesítés megszerzésének alapfeltétele felsőfokú végzettség és legalább 4 év szakmai tapasztalat. Az angol nyelvű vizsga három írásbeli részből áll, melyre évente egy-két alkalom kínálkozik. A jelöltek a vizsgára történő jelentkezést követően az egyéni felkészüléshez megkapják az aktuális tematikát, de számos képző intézmény szervez CFA vizsgára felkészítő tanfolyamot.