IDD: Új szabályozás a biztosítási szektorban

A biztosítási értékesítésről szóló új uniós biztosítás-értékesítési irányelv (Insurance Distribution Directive, IDD) szigorú elvárásokat támaszt a biztosítókkal és biztosításértékesítőkkel szemben. Az új termékfelügyeleti és -irányítási követelmények, a biztosítási alapú befektetési termékek értékesítésére vonatkozó tájékoztatási elvárások, valamint az új üzletviteli szabályok hazai implementálása megtörtént; az erről szóló 2017. évi CXLV. törvény 2018. február 23-tól hatályos.

Az unió részletesen szabályozza az értékesítők és közvetítők munkavégzéséhez szükséges követelményeket, egységesíti az életbiztosítási és nem-életbiztosítási termékek szabályozását. Az IDD az ügyfelek azon jogát juttatja érvényre Európa-szerte, hogy a választott értékesítési csatornától függetlenül azonos és teljes körű tájékoztatásban részesüljenek a választott biztosítási termékkel kapcsolatban, beleértve az ügynöki jutalékokat is.

A Budapest Institute of Banking IDD képzése a szektor szereplői számára lehetőséget kínál az eredményes felkészülésre. A legfrissebb szakmai tudást és a szakma legjobb szakembereit kínáljuk. A Magyar Nemzeti Bank és a neves piaci szereplők szakmai támogatása pedig garancia arra, hogy a képzés segítségével maximálisan meg tudjanak felelni a jogszabályi előírásoknak.