A ’bróker szakma’ rejtelmei és varázsa – pályaorientációs program keretében beszélgettünk

Izgalmas szakmai felkérésnek tettünk eleget április 25-én reggel a Miénk a Pálya Alapítvány szervezésében. A budapesti Szent Benedek Középiskolában megszervezett pályaorientációs esemény keretében a diákok érdeklődése alapján, közbenjárásunkkal a bróker hivatás is terítékre került.

Egy igazán tapasztalt szakember, Csáky Attila korábbi tőzsdei üzletkötő, többszörösen a Budapesti Értéktőzsde díjazottja „Az év üzletkötője a részvénypiacon” kategóriában, jelenleg az UniCredit Bank Hungary ügyvezető igazgatója, Treasury vezetője mesélt inspirálóan korábbi, tőzsdei üzletkötői munkájáról, munkásságáról középiskolás diákoknak.

A pályaorientációs nap elsősorban 10 – 11. osztályos diákok számára biztosított hasznos és gyakorlati tanácsokat, valódi támogatást a pályaorientációban. A mintegy 150 résztvevő diák párhuzamosan 5 teremben lehetett részese különböző szakmák, szakterületek bemutatkozásának.

A pályaválasztás szempontjából fontos témák mentén a diákok megismerhették a számukra érdekes munkaterületek varázsát, értékeit, motiváló faktorait, mindennapos kihívásait, megkívánt speciális szaktudási követelményeket. A fiatal pályakezdők néhány építő jellegű tanáccsal is gazdagodtak a bemutatkozás során.

Köszönjük a felkérést a Miénk a Pálya Alapítványnak, és drukkolunk a Szent Benedek Gimnázium és Technikum diákjainak, sok sikert kívánunk nekik szakmai pályájukon való elindulásukhoz:

 

 

a   Csapata