MCD e-learning képzésünk újszerű oktatási megoldásokkal

Az Európai Unió a legutóbbi pénzügyi válság tapasztalatainak tükrében elvárásokkal és azok következetes számonkérésével akarja elkerülni a piaci szereplők felelőtlen hitelezési és hitelfelvételi magatartását. Az MCD Direktíva lényege a magas szintű fogyasztóvédelem; célja, hogy az ingatlanokhoz kapcsolódó hitelmegállapodások kapcsán zökkenőmentesen működő uniós belső piac alakulhasson ki.  Az ingatlanhitelezés biztonsága érdekében garantálja, hogy a pénzügyi piacokon ingatlanhitelezést végző intézmények és azok munkatársai magas szakmai színvonalon és felelősségteljesen járnak el. A direktíva megfelelő ismereteket és rendszeresen megújuló kötelező képzést vár el mindazoktól, akik a fogyasztók számára ingatlanhitelezési tevékenységet végeznek.

Újdonság a Credit Coach rendszer

Egy nemzetközi gyakorlat alapján kialakított online szintfelmérő esettanulmány segítségével személyre szabott képzést kínálunk. Hallgatóink az esettanulmány feldolgozása során igazolt tudásuknak, felkészültségüknek megfelelően összeállított személyre szabott képzést kapnak, mely a nemzetközi ismeretek mellett természetesen tartalmazza a hazai piac sajátosságait, piaci újdonságait is. A szakmai elvárásoknak megfelelő tudásszintet a képzést lezáró képesített hatósági vizsga igazolja vissza, mely garancia lehet az ügyfelek elégedettségére és a pénzügyi intézmény elismertségének növelésére.

Felügyeleti szempontrendszer alapján összeállított tananyag

Az MCD Direktíva nyomán az Európai Bankfelügyeleti Hatóság (EBA) elkészítette a hitelközvetítőkre vonatkozó uniós szintű szabályozást a tevékenységre vonatkozó engedélyek megszerzésére, és a szakmai előírásoknak való megfelelésre. A lakóingatlanokhoz kapcsolódó fogyasztói hitelmegállapodások objektív feltételeit javítani hivatott uniós jelzáloghitel-irányelv elvárásokat támaszt az ingatlanpiacon dolgozó hitelintézetek munkatársai számára. A Budapest Institute of Banking képzésén a hallgatók elsajátíthatják mindazokat az ismereteket, melyekkel meg tudnak felelni a jelzáloghitel nyújtásával foglalkozó munkatársakra vonatkozó hatósági előírásoknak. Az átfogó képzési programról a BIB, a Bankárképző és a Moody’s Analytics közösen állít ki tanúsítványt.

Tekintse meg bemutatkozó videónkat: